anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Έντυπα Δρόμου

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη:

Χανιά

Έτος έκδοσης:

2011

Αρχείο

Εκτός ύλης τ.01
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη: Χανιά

Χρονολογία έκδοσης: 2011

Είδος: Έντυπα Δρόμου | Σελίδες: 16

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [5.24]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

Περιγραφή:

Το έντυπο μοιράστηκε σε σχολεία στα Χανιά σε 2.000 αντίτυπα. Τυπώθηκε στην τυπογραφική κολεκτίβα Rotta στην Αθήνα

εκτός ύλης: έξω από τα καθιερωμένα δηλαδή. Ενάντια σε ότι θέλουν να μας επιβάλλουν. Κόντρα σε πάσης φύσεως εξουσία και καταπίεση (άμεση ή έμμεση). Από την παιδεία, την παραπαιδεία και την αυθεντία των αυτόκλητων σοφών των υπουργικών συμβουλίων μέχρι την μαθηματικά απίθανη σύνταξη, την ανεργία, τα καθημερινά εργατικά «ατυχήματα», το ρατσισμό, το σεξισμό, το φασισμό…

Από το editorial

Το «Εκτός ύλης» είναι ένα έντυπο συλλογικό εγχείρημα, το οποίο έχει άτακτο χαρακτήρα. Υπεύθυνοι για την πραγμάτωση του είναι άνθρωποι που συγκροτούν τη συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών «σαλταδόροι». Μια Ομάδα ανθρώπων που έχουν επιλέξει να δρουν αυτοοργανωμένα,  αντιεραρχικά, με βάση την συντροφικότητα  και την αλληλεγγύη, ενάντια σε κάθε είδους θεσμούς, απορρίπτοντας όλες τις δομές  που συνθέτου ν αυτό το σύστημα.

Ενάντια στην κατευθυνόμενη ενημέρωση και τη διαμεσολαβημένη πληροφόρηση  των καθεστωτικών media  και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με ένα κοινωνικό κομμάτι (μαθητές ή μη), επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε το υπάρχον έντυπο σαν ένα εργαλείο που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναγνωρίζουμε πως η νεολαία δέχεται ένα μεγάλο μέρος της καταπίεσης  που όλοι βιώνουμε στη  χρονική συγκυρία του παρόντος. Αμφισβητούμε, λοιπόν και επιχειρούμε να σπάσουμε  κάθε κρίκο στην αλυσίδα αυτού του συστήματος.

Η απόλυτα στοχευμένη μάθηση, η αποστειρωμένη εκπαίδευση, τα εξουσιαστικά  πρότυπα των δασκάλων, των αυστηρών καθηγητών  και των αυταρχικών διευθυντών, ο ιεραρχικός τρόπος  ζωής που προσπαθούν να μας περάσουν με το στανιό, είναι μόνο μερικοί από  αυτούς. Θέλουμε να αναδείξουμε πως κάθε τι που μας απασχολεί έχει πολλές σκοπιές  βγάζοντας έτσι τις εκ-παιδευτικές παρωπίδες που στοχεύουν να βλέπουμε τα πάντα μονόπλευρο. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία που θα  στηρίζεται στην ελευθερία, στην ισότητα  και την αλληλεγγύη. Βάσει όλων των παραπάνω, γεννήθηκε το  «εκτός ύλης».

Ένα έντυπο που δεν έχει τιμή γιατί δεν πουλιέται. ούτε αγοράζεται. Δεν είναι δωρεάν γιατί  η λογική του «τσάμπα» μας είναι εχθρική. Η διάθεση για επικοινωνία, η έκφραση σκέψεων, συναισθημάτων ιδεών και πρακτικών δε χωράει οικονομικού και εμπορικού τύπου συνδιαλλαγές. Γιατί αν κάτι έχει απομείνει πραγματικά ελεύθερο, αυτό είναι ο νους  μας και οι τόποι που μπορεί να φτάσει.

Tags:

αντιεθνικισμός, μαθητικές κινητοποιήσεις, μετανάστες - πρόσφυγες, φύλο - φεμινισμός - σώμα

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr