anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Περιοδικά

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Blackout στο κοινωνικό εργοστάσιο

Πόλη:

Θεσσαλονίκη

Έτος έκδοσης:

2005

Αρχείο

Blackout No0
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Blackout στο κοινωνικό εργοστάσιο

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Χρονολογία έκδοσης: 2005

Είδος: Περιοδικά | Σελίδες: 16

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [5.37]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

ανέβηκε απο χρήστη: Liakos

Περιγραφή:

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το πρώτο και δοκιμαστικό τεύχος ενός νέου εγχειρήματος έκφρασης και κριτικής. Στόχος μας είναι η έκδοση μιας μηνιαίας αντιεξουσιαστικής επιθεώρησης που θα ασχολείται με μια ποικιλία θεμάτων τόσο σε θέματα επικαιρότητας, όσο και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας.

Αυτή η προσπάθεια δεν αποτελεί προϊόν μιας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, συλλογικότητας ή αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού. Συμμετέχουμε όμως όλοι μας λίγο πολύ σε τέτοια εγχειρήματα. Μέσα σε αυτά συναντηθήκαμε και εκεί είναι που γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας δομής έκφρασης και κριτικής. Θέλει να αποτελέσει αντίθετα μια ακόμα τάση που στόχος της είναι να προωθήσει το αδιαχώριστο της καθημερινής ριζοσπαστικής πρακτικής και δράσης με το λόγο και την απεύθυνση που θέλει να έχει αυτή προς την κοινωνία.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι ή αναμεταδότες ανατρεπτικών κινημάτων και ιδεών. Συμμετέχουμε σαν άτομα στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και αυτό είναι που μας διαχωρίζει από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που στόχος τους είναι η παραπληροφόρηση και ο έλεγχος της κοινής γνώμης - κοινώς η αποβλάκωση και η εξαπάτηση. Στόχος αυτού του εγχειρήματος δεν είναι να απαντήσει ή να αναλύσει σε βάθος όλα τα ζητήματα που θέτει ο καπιταλισμός και η εξουσία γενικότερα.

Μας ενδιαφέρει περισσότερο να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση-άποψη πάνω σε αυτά, να κρίνουμε καταστάσεις και επιλογές, να αμφισβητήσουμε (ως ένα πρώτο στάδιο αντίστασης) το υπάρχον σύστημα. Καθότι δεν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας έξω από την αναπαραγωγή του συστήματος, όντας και εμείς κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ο λόγος μας δεν μπορεί παρά να πηγάζει και από τις δικές μας αντιφάσεις και προβληματισμούς, τις αντιφάσεις που η ίδια η κοινωνία έρχεται να αντιμετωπίσει, ώστε κάποια στιγμή να τις ξεπεράσει και να κινηθεί προς μια ανατρεπτική κατεύθυνση. Μέσα στον βούρκο των διαρρηγμένων κοινωνικών σχέσεων αυτό που έχουμε να αναδείξουμε είναι οι στιγμές αντίστασης και ξεπεράσματος της απάθειας, του βολέματος και της συναίνεσης. Στιγμές που μόνο εμείς σαν υποκείμενα μπορούμε να δημιουργήσουμε, χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς καθοδηγητές, χωρίς αρχηγούς και κόμματα. [από το Editorial]

Περιεχόμενα:

Αλληλεγγύη σε κοινωνικούς αγώνες
Η παράξενη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
Κοινωνικοί αγώνες σε ένα συστημικό περιβάλλον
Trafficking
Κυρίες και κύριοι θα περάσουμε σε ένα μικρό πείραμα!
Τα σκόπια η μακεδονία και ...οι μεγαλομπακάληδες
Χίλιες και μία νύχτες
Για την υπόθεση της Τρικολάν
Επιχειρηματικός επεκτατισμός στον ευρωπαϊκό τρίτο κόσμο
Τα πλήθη ενάντια στην αυτοκρατορία
Το τσουνάμι της εξιλέωσης

Tags:

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr