anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Βιβλία

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Διάδοση

Πόλη:

Αθήνα

Έτος έκδοσης:

2004

Αρχείο

Ιστορίες φυγοδικίας
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Διάδοση

Πόλη: Αθήνα

Χρονολογία έκδοσης: 2004

Είδος: Βιβλία | Σελίδες: 98

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [0.75]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

ανέβηκε απο χρήστη: Liakos

Περιγραφή:

Ατομικά στιγμιότυπα από τις μάχες του ιταλικού επναστατικού κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες.

Τον τελευταίο καιρό στα μέρη μας, τείνει να γίνει επικίνδυνη συνήθεια, πολιτικές πράξεις να κρίνονται στα ποινικά δικαστήρια κάτι βέβαια που αποκαλύπτει ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο του έτσι και αλλιώς ολοκληρωτικού «δημοκρατικού πολιτεύματος». Το βιβλίο αυτό πραγματεύται ιστορίες ή καλύτερα στάσεις ζωής που απορρέουν από μια επιλογή καθαρά πολιτικής φύσης.

Δίχως δεύτερη σκέψη θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε Ιστορίες φυγόδικων, ωστόσο εκείνος που συνειδητά αρνείται να διαπραγματευτεί την ελευθερία του, είναι κάποιος που απλά διαφεύγει προ της δίκης του; Όχι, βέβαια γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με μια αόριστη φυγή από έναν τόπο ή από μια κατάσταση, λόγω αμηχανίας ή δειλίας, αλλά με μια πορεία που έχει μια πολύ συγκεκριμένη στόχευση: την ελευθερία.

Την ελευθερία που κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι που μπορείς να συλλάβεις το μεγαλείο και την αξία της ως κινητήρια δύναμη της ίδιας σου της ύπαρξης. Τότε που μετράς τον εαυτό και τους γύρω σου με άλλα μέτρα, όντας μόνος σου απέναντι σε έναν κρατικό διωκτικό μηχανισμό και τους κάθε λογής καλοθελήτες-ρουφιάνους να περιμένουν ξεδιάντροπα τα ψίχουλα της εξουσίας.

Οι ιστορίες αυτές λαμβάνουν χώρα τη δεκαετία του 90΄στην Ιταλία, εκεί όπου το φαινόμενο της φυγοδικίας/πορείας προς την ελευθερία έχει βαθιές ρίζες από τα μολυβένια χρόνια του 70΄.

Από το 1969 ως το 1989, κάθ’ όλη δηλαδή τη διάρκεια της ένοπλης εφόδου στον ουρανό περισσότεροι από 20.000 κατηγορήθηκαν ενώ περισσότερα από 4.000 άτομα καταδικάστηκαν ως μέλη «ανατρεπτικών οργανώσεων» και «ένοπλων συμμοριών» της αριστεράς ενώ το υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε ότι το σύνολο του «ανατρεπτικού κοινωνικού χώρου» ξεπερνούσε τα 100.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια αυτού του -ανομολόγητου από τη πλευρά του κράτους- εμφύλιου πόλεμου, πάνω από 600 διαφορετικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη βίαιων ενεργειών ενώ κατά τη δικαιοσύνη οι «ανατρεπτικές οργανώσεις» και «ένοπλες συμμορίες» ήταν 48. Πάνω από εικοσιπέντε χρόνια μετά τη θέσπιση της νομοθετικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης – η οποία ισχύει ως σήμερα - 190 άτομα συνεχίζουν να φυγοδικούν ενώ 224 βρίσκονται ακόμα κρατούμενοι σε κάποια από τις ιταλικές φυλακές...

Τίτλος Πρωτοτύπου: Igognito

Tags:

πολιτική βία, φυλακές

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr